Mad
Opskrift på lækker kage med marcipan
Hvis du gerne vil forkæle dine gæster med lækker kage, så udvælg gerne nogle ingredienser, som falder i de flestes smag herunder chokolade, nougat og marcipan.
De tre ingredienser vil gå op i en højere enhed, når de kombineres til en lækker kage. Læs med herunder og få en lækker opskrift på en festlig kage med marcipan og chokolade. Kager med marcipan er altid populære, og denne version kan eventuelt serveres med dine egne hjemmelavede flødeboller, hvis du gerne vil forkæle dine gæster.
Kage med marcipan og nougat – og masser af chokolade
Denne dessertkage med marcipan er nem at lave, og den kræver kun få og simple ingredienser, som du kan finde i alle supermarkeder.
Til opskriften skal du bruge:
- 150 gram hvedemel
- ½ dl kakao
- 200 gram sukker
- 2,5 dl tykmælk
- 100 g smør
- 100 g marcipan
- 100 g chokolade
- 100 gram nougatcreme
- 1 tsk. natron
- 1 spsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
- Start med at tænde for ovnen på 150 grader varmluft
- Smelt smørret og lad det afkøle
- Find alle tørre ingredienser frem og rør dem sammen
- Riv marcipanen og chokolade i den tørre blanding
- Rør den afkølede smør i den tørre blanding sammen med tykmælk
- Find et højt tærtefad frem og pensl det med smør, inden du hælder kageblandingen i
- Sæt kagen i den forvarmede ovn og bag den ved 25 minutter
- Tag kagen ud og lad den afkøle
- Smør nougatcreme på toppen
- Riv gerne lidt ekstra chokolade ud på toppen