Nem og sund dessert: Bananbrød
Elsker du også de søde ting, men prøver du at skure lidt ned for dit sukkerindtag? Så er du havnet det rette sted. Vi har fundet den perfekte opskrift på en sund dessert, der både er nem at lave, og som ikke indeholder alt for meget sukker.
Bananbrød er blevet det helt nye blandt kageentusiaster, og det er tilmed nemt at lave selv. Det er helt perfekt til dig, der mangler en idé til en sund dessert, som du kan servere til dine gæster.
Det skal du bruge:
- 2 modne bananer
- 3 økologiske æg
- 4 bløde dadler (uden sten)
- 4 spsk peanutbutter eller noget andet nøddesmør (ca. 120g)
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g. mørkt chokolade (75-80%)
Sådan laver du bananbrød:
Du skal starte med at tænde ovnen på 150 grader (alm. ovn). Du må ikke bruge varmluft, da det kan gøre, at dit banabrød kommer til at hæve forkert og ujævnt.
Kom dine modne bananer, dadler, æg, peanutbutter og bagepulver i en foodprocesser (el. en blender), og blend det hele sammen til en glat dej.
Hernæst skal du hakke din chokolade groft og rør det i dejen. Fordel din dej ud i en rugbrødsform eller en anden form, som du præferer. Du kan enten beklæde formen med noget bagepapir eller noget fedtstof (vegansk smør el. alm smør).
Bag dit bananbrød i 50 minutter til toppen af bananbrødet er gyldent. Du kan både servere det koldt eller nybagt.
Værsgo, nu har du en nem og sund dessert, som du kan servere til alle slags begivenheder!
No Comment