Nem aftensmad med kylling
Du står sikkert hver dag og er i tvivl om, hvad du skal finde på at lave til aftensmand? Det kan være noget så tidskrævende at skulle planlægge, hvad man skal handle ind og lave til sin aftensmad. Skal du f.eks. lave noget nem aftensmad med kylling, så kan du læse med her!
Hvis du har en rest kylling i køleskabet, så findes der en masse lækre og nemme opskrifter, som du kan bruge. Du kan finde inspiration til en nem aftensmad med kylling opskrift i denne artikel.
Nem Aftensmad med kylling – gryderet
Serveringen passer til 6 personer. Men det kan også gøres mindre – her kan du bare halvere mængden af ingredienserne:
Du skal bruge:
500 gram kylling inderfilet el. brystfilet
500 gram passata (blendet flået tomater) – kan enten købes som karton eller på glas
100 ml vand
100 ml fløde
½ hønseboullion terning
1 mad løg
1-2 fede hvidløg
450 gram champignon, der er renset godt
150 gram bacon
30 gram olivenolie
1 tsk paprika
1 tsk timian
1½ tsk karry
Salt Peber
Til servering
Kogte ris (eller perlebyg, brune ris eller bulgur)
Frisk hakket persille
Sådan gør du:
Hak dine løg fint. Du kan også hakke dine hvidløg, men du kan også bruge en hvidløgspresser. Hernæst skal du hakke champignonerne groft. Find et nyt skærebræt og skær dit bacon og kylling i mindre stykker.
Kom olivenolie i en gryde. Steg kyllingestykkerne med salt og peber. De skal helst ikke have alt for meget varme, da din ret skal stå og simre senere i opskriften. Fjern kyllingestykkerne fra din gryde.
Tilføj nu lidt olivenolie/el. smør til din gryde og steg bacon, løg, hvidløg og champignon i et par minutter. Tilføj hernæst de tørre krydderier og din ½ boullionterning. Det skal stege, indtil din bacon er tilbered og løgene er klare.
Tilføj vandet og sørg for, at krydderierne er godt rørt ud. Tilsæt så fløden og passata til gryden. Find din kylling frem og kom det ned i din gryde. Lad det stå og simre i en 10-15 minutters tid.
Smag din ret til med salt og peber. Du kan også tilføje mere krydderi, hvis du synes, der mangler lidt til retten. Du kan tilføje lidt ekstra spice med f.eks. cayennepeber eller frisk chili.
Servér retten med ris, bulgur eller perlebyg. Pynt retten med lidt frisk hakket persille.
Så har du en nem aftensmad med kylling. Velbekomme!
No Comment