Imponér familien og skab gode minder med lækker sund mad.
At imponere sin familie med et lækkert måltid mad kan være en fantastisk måde at bringe glæde ind i hverdagen. Der er bare noget særligt ved at samles omkring middagsbordet til et velsmagende måltid, hvor man kan slappe af og nyde hinandens selskab.
Derfor kommer vi her med tre eksempler på lækre sunde retter, som du kan lave til din familie. Retterne er både velegnede til hverdag, hvis du lige vil give familien derhjemme et ekstra lækkert aftensmåltid, eller hvis du skal lave lækker mad til gæster, som kommer på besøg.
Uanset hvad, vil disse 3 retter uden tvivl imponere ligegyldigt hvilken en af dem, du vælger at kokkerere.
Spinatpandekager med kylling
Den første opskrift som vi foreslår du laver, hvis du gerne vil imponere din familie med et lækkert måltid mad er spinatpandekager med kylling. Lækre retter med kylling er næsten altid populære, da langt de fleste mennesker kan lide kylling. Og spinatpandekager med kylling er i virkeligheden ”bare” kylling med stegte grøntsager på en lækker og mere spændende måde. Du kan dog også lave andre former for spinatpandekager med fyld, som fx laks i stedet for kylling, eller veganske spinatpandekager med avocado i stedet for kød.
Denne opskrift giver ca. 6-8 pandekager, og er derfor velegnet til en familie på 2-4 personer.
Til at lave selve pandekagerne skal du bruge følgende ingredienser:
- 2 store håndfulde frisk spinat
- 2 æg
- ½ kop mælk
- ½ kop mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- Lidt peber
- Olivenolie
Til at lave fyldet skal du bruge følgende ingredienser:
- 2 kyllingebryster skåret i tern
- 1 rødløg
- 2 fede hvidløg
- 2 store håndfulde frisk spinat
- 150g revet cheddarost
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk paprika
- Salat og peber
- Olivenolie
Fremgangsmåde:
- Start med at lave selve pandekagerne. Skyl spinaten og blend den i en blender sammen med æggene og mælken.
- Bland mel, bagepulver samt salt og peber i en skål og tilsæt den grønne blanding. Rør rundt til der ikke er klumper i dejen.
- Varm en lille smule olivenolie (eller kokosolie) på en pande ved medium varme og hæld dejen ud på panden i små cirkler. Pandekagerne steges i ca. 2-3 minutter på hver side. Når pandekagerne er færdige, lægges de på en tallerken med folie over, så de kan holde sig varme.
- Herefter steger du kyllingebrysterne, som du har skåret i tern, på en pande indtil de er gennemstegte. Tilsæt rødløg og hvidløg på panden og herefter spinat. Tilsæt krydderierne og rør godt rundt indtil de er fordelt jævnt. Til sidst tilsættes revet cheddarost til blandingen.
Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen som en wrap og servér med det samme. Velbekomme! Hvis du vil gøre pandekagerne mere cremede og fyldige, kan du evt. tilføje creme fraiche, salsa eller guacamole.
Pappardelle pasta med fløde og svampe
Vores andet forslag til en ret, som du bør lave, hvis du gerne vil imponere din familie eller dine gæster, er pappardelle pasta med fløde og svampe. Pappardelle er, hvis du skulle være i tvivl, brede pastastrimler, som minder om fettuccine. Du kan faktisk lave dine egne pappardelle ved at klippe friske lasagneplader ud. Men du kan selvfølgelig også bare vælge at købe dem færdige i butikken.
Til denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser:
- 500g pappardelle
- 1 skalotteløg
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. worcester sauce
- 1 tsk. paprika
- 250g champignon
- 125g soltørrede tomater
- 250g kogte linser
- 100g valnøddekerner (du kan også bruge pekannødder i stedet eller pinjekerner)
- 2,5 dl madlavningsfløde
- Salt og peber
- Olivenolie
Fremgangsmåde:
- Start med at klargøre løgene og skær dem i tynde skiver mens du koger pappardelle.
- Mens pastaen koger steges løgene på en pande i lidt olieindtil de er gyldne. Tilsæt sirup, sojasauce, worcester sauce og paprika.
- Champignon, soltørrede tomater og kogte linser blendes i en blender eller foodprocessor. Herefter hældes det på panden sammen med løgene. Lad det simre i et par minutter. Til sidst tilsættes valnødder, som er hakket fint, samt madlavningsfløde. Smag til med salt og peber.
- Du kan enten hælde saucen ud over pastaen eller mixe det hele sammen i en skål. Buon appetito!
Quesadillas med kylling og stegte grøntsager
Den tredje og sidste ret, som vi synes du skal lave, hvis du vil imponere din familie med lækker sund mad, er quesadillas med kylling og stegte grøntsager. Nu tænker du måske ”hvad er quesadillas?”. Quesadillas er en mexicansk ret, der består af en tortilla med fyld. Quesadillas er faktisk bare et andet ord for tortillapandekager med fyld.
Denne opskrift er perfekt til dig, som gerne vil imponere din familie eller dine gæster med lækker sund mad, som samtidig er simpelt og hurtigt at lave. Hvis du vil imponere din familie lidt ekstra, kan du dog vælge at lave dine tortillapandekager selv, men til denne opskrift har vi ”snydt” og købt dem færdiglavet.
Til denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser:
- 3 stykker kyllingebryst
- 4 store tomater eller en spand med cherrytomater
- 1 rødløg
- 1 peberfrugt
- 100g revet cheddarost
- 1 chili
- 1 avocado
- 4 tortillapandekager
Fremgangsmåde:
- Start med at stege kyllingebrysterne enten på panden eller i ovnen.
- Skær tomaterne i skiver, hak rødløget, skær peberfrugten i strimler, hak chilien og skær avocadoen i skiver.
- Rødløg, peberfrugt og chili steges på en pande med lidt olie.
- Varm tortillapandekagerne og drys halvdelen af den revne cheddarost ud over. Tilsæt herefter blandingen af rødløg, peberfrugt og chili ovenpå osten og placér herefter kylling, avocado og tomatskiver. Drys den resterende mængde cheddarost ud over og afslut quesadillaen med at ligge den anden tortillapandekage på toppen.
- Til sidst tager du din quesadillas og steger den på en pande på begge sider, til den har gyldne grillstriber.
- Servér quesadillaen ved at skære den i kvarte dele. Buen provecho!