Smoothie opskrifter til en sundere livsstil

Smoothie opskrifter til en sundere livsstil

Smoothies smager dejligt, de er sunde og fyldt med vitaminer og så kan de laves af alle slags frugt og grønt. En smoothie er derfor et oplagt valg, hvis du gerne vil have tømt køleskabet eller frugtskålen derhjemme, eller hvis du gerne vil have noget hurtig energi før eller efter træning.

Her får du nogle forskellige smoothieopskrifter til en sundere livsstil, som alle indeholder masser af vitaminer fra frugt og grøntsager og som samtidig smager superlækkert. Det eneste du skal bruge, er en god blender.

Søde smoothies med frugt

Søde smoothies med frugt er perfekte, når den søde tand melder sig.

Du kan fx lave en lækker og forfriskende jordbær smoothie. Det eneste du skal bruge er 100g frosne jordbær, 4 isterninger, 1 spiseske friskpresset citronsaft, 4 spiseskefulde flormelis samt 2-4 dl mælk (alt efter hvor tryk du vil have smoothien). Blend alle ingredienserne sammen og servér straks.

Hvis du er mere til mango, kan du også lave en lækker sød mango smoothie. Ingredienserne og fremgangsmåden er den samme, men i stedet for jordbær, tilsættes 225g skrællet moden mangofrugt.  

Du kan evt. erstatte flormelis med sukrin eller sødemiddel, hvis du ønsker at spare på kalorierne uden at gå på kompromis med sødmen.

Sunde greenie smoothies

En greenie, eller grøntsagssmoothie om man vil, er en grøn smoothie som indeholder grøntsager og især grønne grøntsager. En greenie er perfekt til dig, som gerne vil tilføre ekstra grøntsager til din kost på en nem og hurtig måde, eller som bare har lyst til noget frisk og afkølende. Greenies er også gode som sunde smoothies til vægttab.

Grøn smoothie med spinat

Den nok mest klassiske greenie smoothie er en grøn smoothie med spinat. Her får du en opskrift, som kombinerer det sure og det søde og som har et højt indhold af vitaminer og ikke mindst kostfibre.

Du skal bruge 50g spinat (frossen eller frisk), ½ banan, ½ lime eller citron uden skræl, 50g ananas og 3 dl vand. Tilsæt evt. isterninger for at gøre smoothien ekstra afkølende. Alle ingredienserne blendes herefter sammen til den ønskede konsistens er opnået.

Sunde smoothies med spinat kan laves på flere måder. Du kan fx tilsætte 1 spiseske honning eller 1 knivspids vaniljepulver for at gøre smoothien mere sød, eller du kan tilføje avocado for at gøre smoothien mere cremet og fed.

Smoothie med avocado

En smoothie med avocado er både frisk, velsmagende og fyldt med gavnlige fedtsyrer.

Til vores opskrift skal du bruge 2 æbler, 1 lime, 1 avocado (selvfølgelig uden skrald og sten) samt 1 håndfuld isterninger. Du kan evt. tilsætte 1 spiseske koldpresset planteolie efter et valg. Når ingredienserne blendes sammen får du en dejlig cremet og tyk smoothie, som dog godt kan drikkes med et sugerør.

Rødbede smoothie

En rødbede i en smoothie lyder måske lidt specielt, men det smager skønt – særligt hvis det kombineres med frugter som fx jordbær og banan.

I vores opskrift på rødbede smoothie er der tilsat netop banan og jordbær, som gør, at smoothien får en dejlig sød smag, hvor rødbeden ikke er alt for gennemtrængende. Rødbeden bidrager dog alligevel med lidt smag og ikke mindst den smukkeste farve.

Til opskriften skal du bruge 1 banan, 200g jordbær, en mellemstor skrællet rødbede, en lille klump frisk ingefær og saften fra ca. 1 hel citron. Det hele blendes sammen med den ønskede væske, fx soyamælk eller en anden plantemælk, indtil den ønskede konsistens er opnået.

Smagfulde og moderne smoothie bowls

Hvis du er nogenlunde med på, hvad der hitter i vores moderne samfund i dag, så er du garanteret stødt på smoothie bowls på de sociale medier eller andre steder.

En smoothie bowl er en smoothie som er en anelse tykkere i konsistensen end en almindelig smoothie. En smoothie bowl spises af en skål med en ske – heraf navnet smoothie bowl.

Vores simple smoothie bowl opskrift er oplagt som morgenmad, men kan også sagtens spises som et lækkert mellemmåltid i løbet af dagen.

Opskriften består af 2 bananer, 150g hindbær og ca. 0,75 dl vand. Alle ingredienserne blendes sammen med en stavblender eller foodprocessor. Pynt herefter med granola, chokolade eller frisk frugt. Velbekomme.

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget