Slip af med svedpletter under armene

Slip af med svedpletter under armene

Hvis du sveder meget under armene, så kender du garanteret til problemet med synlige svedpletter på tøjet. Svedpletter under armene er faktisk et meget almindeligt problem, som mange mennesker døjer med. Det behøver ikke nødvendigvis skyldes, at du sveder meget – selv en lille smule sved kan efterlade en synlig plet. Alle mennesker sveder, så husk på, at der ikke er noget galt med dig, fordi du sveder under armene. Hvis man sveder meget under armene eller oplever problemer med lugt eller gullige afmærkninger på tøjet, kan det dog blive et problem.

Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at slippe af med dine svedproblemer. Dem vil vi komme ind på her.

Hvorfor sveder man?

Det er helt naturligt at svede. Det er en biologisk funktion, som er nødvendig for at regulere vores kropstemperatur og fjerne affaldsstoffer fra kroppen. Der er altså intet galt med at svede – tværtimod.

Nogle mennesker sveder dog mere end andre. Hvis du er én af dem, har du måske tænkt ”hvorfor sveder jeg så meget?” og det kan der være flere forklaringer på.

Den mest almindelige årsag til, at man sveder meget, er arvelighed. Nogle mennesker sveder simpelthen bare mere end andre.

Hvis man vejer meget, kan man også have øget tendens til svede. Ofte er der en sammenhæng mellem ens kropsvægt og ens tendens til at svede. Hormonelle forandringer og/eller stress kan ligeledes forårsage at man sveder meget. Endelig er der visse typer medicin, som kan øge svedproduktionen som en bivirkning.

Sveder pludseligt meget

Sveder du pludseligt meget, kan det skyldes infektioner som influenza eller forkølelse.

Sveder du pludseligt meget eller oplever du, at din svedproduktion påvirker dit daglige liv, kan det være en god idé at tale med din læge for at undersøge mulige årsager og behandlingsmuligheder.

Det kan du gøre mod svedproblemer

Der er flere ting du kan gøre, for at reducere mængden af sved under armene.

Brug en deo mod sved

En af de letteste og mest almindelige måder at afhjælpe svedproblemer på er ved at anvende en deo mod sved – en såkaldt antiperspirant. En antiperspirant hjælper nemlig med at reducere svedproduktionen og kan også bidrage til at reducere eventuelle lugtgener. Sørg for at vælge en antiperspirant med aluminiumklorid og påfør den om aftenen inden du går i seng.

Vælg løstsiddende tøj

En anden ting, du kan gøre, hvis du har problemer med sved under armene, er at bruge løstsiddende tøj. Tætsiddende tøj har nemlig tendens til at ”fange” sveden, hvorimod løstsiddende tøj, som er lavet af åndbare materialer, hjælper sveden med at komme væk fra kroppen.

Operation mod svedgener

Hvis dine svedgener er meget omfattende og påvirker din dagligdag og dit liv, kan du overveje at blive behandlet for svedgener. Det er nemlig muligt, via et kirurgisk indgreb at fjerne eller ødelægge svedkirtlerne under armene, så man opnår en betydelig reduktion af svedproduktionen.

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget