Skal opvasken skylles før opvaskemaskinen?

Skal opvasken skylles før opvaskemaskinen?

Da opvaskemaskinen i sin tid kom til Danmark, var den med til at revolutionere arbejdet i de danske køkkener. Derfor er opvaskemaskinen stadig en fast del af langt de fleste køkkener rundt omkring i landet, og de fleste opvaskemaskine-ejere er enige om, at den fantastiske maskine er svær at undvære i hverdagen.

Men det er ikke alting, danskerne er enige om, når det kommer til opvaskemaskinen. I mange år har en meget central debat raseret. Det store debatemne er naturligvis, om dine brugte tallerkener skal skylles, inden de kommer i opvaskemaskinen. Men hvad er egentlig op og ned i debatten, og hvad skal du selv gøre? Det forsøger vi at give et svar på herunder.

Spild af vand

Faktisk er der slet ikke nogen grund til at skylle dine tallerkener og anden opvask af, inden du putter det hele i opvaskemaskinen. Hvis du bruger opvasketabs- eller opvaskepulver, så skal det nok sørge for at komme selv det mest genstridige snavs til livs.

Derfor vil det blot bare være spild af rent vand, dine penge og din tid, hvis du skyller det beskidte service, før det kommer i maskinen. Desuden har alle opvaskemaskiner et skylleprogram, som skyller indholdet, før selve vasken går i gang. Din opvaskemaskine er ligeledes designet til at bruge mindst muligt vand på opgaven. Du vil bruge op til 7 gange så meget vand ved at skylle dine tallerkener af, som din opvaskemaskine vil gøre.

Konklusionen er altså klar: Det er bedst at overlade skylle-opgaven til opvaskemaskinen.

Husk at skrabe

Selvom det er overflødigt at skylle dine tallerkener og andet service, inden det kommer i maskinen, så er det stadig vigtigt, at du husker at skrabe alle madrerester ned i skraldespanden. Store madrester vil sætte sig i opvaskemaskinens filter, og du skal derfor sørge for at få både kødrester, salat og andre store dele af dit service før det ryger en tur i opvaskemaskinen.

Så god er din opvaskemaskine

En opvaskemaskine er en utrolig effektiv maskine, når det kommer til rengøring, og den vil derfor i samarbejde med opvasketabs eller -pulver klare rengøringen af dit service bedre og billigere, end du kan gøre det.

Det skyldes især alle de effektive midler, du finder i opvasketabs og -pulver. Opvasketabs og -pulver indeholder effektive enzymer, som er rigtig gode til at nedbryde snavs til små partikler, som nemt kan vaskes af i opvaskemaskinen.

Opvasketabs og -pulver indeholder også protease og amylase, som effektivt nedbryder protein og stivelse, så rester fra kød, æg, pasta, ris, kartofler og meget andet nemt kan vaskes af.

Med det sagt, så er det naturligvis ikke helt lige meget, hvilken opvaskemaskine du vælger. Der er forskel fra model til model, når det kommer til bl.a. rengøringseffektivitet. Det kan du alt sammen læse mere om i vores opvaskemaskine test, hvor du får masser af gode råd til, hvordan du finder den bedste opvaskemaskine.

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget