Sådan laver du risengrød under dynen
Risengrød hører julen til, og du har sikkert allerede lavet risengrød flere gange i løbet af måneden. Men du kan faktisk også lave din risengrød under dynen! Det smager lige så godt, hvis du lavede det normalt!
Risengrød under dynen hører til den gamle høkasse-princip, hvor man kan stiller sin risengrød efter kort opkog ind under dynen og lade det koge færdigt. Det er mere klimavenligt, og passer også godt til julens mange hyggelige traditioner.
Risengrød under dynen
Ingredienser
2,5 dl. vand
190 gram grødis
1 liter økologisk sødmælk
1 tsk salt
Tilbehør:
50 gram sukker
2 tsk. stødt kanel
2 stk. smør
Sådan gør du
Kog vandet op. Tilsæt dine grødris og lad det koge i 2 minutter. Tilsæt sødmælken og lad det koge i et par sekunder. Når grøden koger, så skal du tage den af blusset og sæt et låg på. Pak din gryde ind i håndklæder (evt. to mindre håndklæder), og så sætter du den ind under din dyne i soveværelset. Bare sørg for, at den er godt pakket ind.
Lad din risengrød stå i 2-3 timer, helst ikke længere end dette. Efter tiden er gået, så tager du din risengrød ud fra dynen og giver det et hurtigt opkog på dit komfur. Servér med kanelsukker og et godt klat smør ovenpå. Værsgo!
Godt tip: Servér eventuelt din risengrød sammen med en nisseøl eller en anden god øl – det smager himmelsk!
No Comment