Sådan laver du den perfekte hummerbisque
Mangler du inspiration til, hvad du kan lave af forret til nytårsaften? Så skal du overveje en hummerbisque!
En lækker og fyldig hummerbisque kan være den helt perfekte forret at servere for dine gæster til nytår. Det er en vidunderlig smagsoplevelse, og det er uden tvivl en sikker vinder!
Læs med i denne artikel, og få opskriften på denne lækre hummerbisque. Værsgo!
Det skal du bruge:
- 2 kg frosne jomfruhummerhaler
- 4 spsk. neutral olie (olivenolie, raspolie etc.)
- 1-2 dl cognac
- 1 porre (renset)
- 2 gulerødder
- 1/2 knoldselleri
- 1 madløg
- 2 kviste frisk rosmarin
- 6 kviste frisk timian
- 70 g tomatpuré (en dåse)
- 2 fede hvidløg
- 1 flaske hvidvin (drue er ligegyldigt)
- 5 dl. fløde (36%)
- 50 g smør
- Salt og peber
- Eventuelt lidt citronsaft fra en økologisk citron
- Eventuelt lidt hvidvin eddike
Sådan laver du din hummerbisque:
Fjern kødet fra jomfruhummerhalerne (husk også tarmen!). Skallerne og halerne svitses kort i noget olie ved høj varme. Tilsæt tomatpuré og urterne og lad det svitse yderligere.
Tilsæt 1-2 dl cognac, og antænd og flamber skallerne til flammerne ikke er der længere. Bare husk at passe på!
Tilsæt alle dine grofthakkede grøntsager og en flaske hvidvin. Lad det stå og småkoge i ca. 30 minutter, helst ikke længere da det kan give en bitter smag til skallerne.
Tag gryden af varmen og lad det hvile i godt tre timer.
Når det er tid til servering skal suppen hurtigt opkoges og filteres over i en ny gryde. Tilsæt fløden og kog suppen ind til en cremet konsistens. Det tager godt og vel en halv time. Smag til med salt og peber, lidt citronsaft og eventuelt lidt hvidvinseddike.
Du kan eventuelt skumme den lidt op før servering, hvor du tilsætter lidt koldt smør.
Hummerkødet kan du stege i et smør og frisk timian og servere det sammen med suppen.
Godt tip: Du kan eventuelt pynte med nogle jordstokkechips og tilsætte kammuslinger til suppen. Det vil smage himmelsk!
Værsgo, nu har du en lækker og cremet hummerbisque til nytår!