Opskrift på lækre juleboller til juledagene
Juleaftenen nærmer sig, og så er der sikkert flere lækkerier, som du skal stå og lave i køkkenet. Du kan overraske din familie, venner eller bekendte med at servere lækre juleboller til juledagene.
Juleboller er lækre på både morgenbordet, men også til eftermiddagskaffen. De er nemme at lave, og smager himmelsk af jul og glade dage.
I denne artikel får du en opskrift på juleboller med chokolade – mums!
Det skal du bruge til dine juleboller:
- Ca. 1600 gram hvedemel og lidt ekstra til æltning
- 100 gram gær
- 700 ml danskvand, der har stået ude (så stuetemperatur)
- 6 æg
- 200 gram smeltet smør
- 120 gram sukker
- 1 spsk salt
- 2½ tsk kardemomme
- 30 gram mørk chokolade (enten grofthakket eller chokoladeknapper)
Til toppen:
- 1 letpisket æg
- 75-100 gram perlesukker
- 100 gram grofthakket hasselnødder (eller mandler)
Sådan gør du
Du skal starte med at smuldre dit gær i en røreskål el. i en røremaskine og tilføj dit danskvand. Lad det stå i et par minutter, før du begynder at røre i det. Tilføj nu dine æg, sukker, salt og smeltet smør, og rør det sammen. Kom nu alt dit mel og kardemomme i dejen. Rør dejen i nogle minutter, indtil dejen næsten er lind. Så skal du tilføje dit chokolade og rør det forsigtet i dejen.
Stil dejen til side med et viskestykke over sig og lad den hæve i en time, før du begynder at ælte den ud. Den skal gerne have dobbelt størrelse.
Forvarm din ovn til 180 grader varmluft. Form 24-26 boller, afhængigt hvor store du ønsker dem, og fordel dem på en bageplade med noget bagepapir. Pensel dine boller med æg, og drys dine hakkede nødder og perlesukker over dem.
Bag dem nu i ovnen med 1 -2 bageplader ad gangen i ca. 15 minutter, når du kan se, de er gyldne på toppen. Så er de klar til servering!
No Comment