Mad
Opskrift på lækker gulerodskage – selv tak!
Løber dine tænder i vand ved tanken om en saftig gulerodskage? Så er denne lækre opskrift lige noget for dig!
Vi lægger vist ikke skjul på, at vi elsker søde sager. For hvem gør ikke det? Kage er altid godt, og vi kan nok aldrig helt for os selv til at sige “nej tak”.
En gulerodskage er den perfekte kage at spise her i overgangen fra vinter til forår. Det smager bare godt sammen med en god kop kaffe, og det er faktisk endnu mere himmelsk med en tyk flødecreme ovenpå.
Denne gulerodskage er perfekt, hvis du vil overraske familien med lidt sødt i hverdagen.
Det skal du bruge
- 4 æg
- 100 g sukker
- 125 g brun farin
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. kanel
- ½ spsk. Bagepulver
- 1,5 dl smagsneutral olie
- 200 g mel
- 1 vaniljestang
- 4-5 store gulerødder
Til Cheese topping:
- 80 g blødt smør
- 150 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 citron
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse. Imens skrælles gulerødder.
- Tilsæt mel, bagepulver vaniljestang og kanel til æggemassen gennem en si, og rør rundt. Tilsæt derefter salt, olie og gulerod og rør rundt.
- Hæld dejen i et fas og bag ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter.
- Mens kagen bages, laves flødeostcremen: Bland smøren med flødeost og tilsæt flormelis. Herefter tilsættes skallen fra en hel citron og saften fra en halv. Stil cremen på køl til kagen er færdig.
- Når kagen er færdig og afkølet, smøres flødeostcremen på i et jævnt lag.
- Pynt eventuelt kagen med revet citronskal, gulerod og mynte inden servering.
Nu er du klar til at nyde din saftige hjemmebagte gulerodskage – Velbekomme!
Du kan nå endnu at smage de bedste fastelavnsboller her i landet. Læs vores artikel om, hvor du kan finde de bedste her: Bedste fastelavnsboller
No Comment