Morgengave til manden

Morgengave til manden

Mangler du at finde en morgengave til din kommende mand, men har svært ved at finde det helt rigtige at give? Du kan ved at følge med i artiklen her finde inspiration og ideer til hvad du kan give din kommende mand som morgengave til dit bryllup.

I første omgang, hvorfor er der så overhovedet en tradition for at man giver brudeparret en morgengave? Inden vi kommer til de gode ideer, vil vi give dig en kort introduktion til hvorfor dette er blevet en tradition.

Hvorfor giver man morgengaver dagen efter ens bryllup?

At man giver en morgengave dagen efter ens bryllup, er faktisk en meget gammel tradition. Traditionen stammer helt tilbage fra 1600-tallet. I gamle dage var det dog kun gommen der skulle give bruddet en gave, som typisk var en stor mængde penge eller en del af sin jord eller hus. Så denne tradition går langt tilbage. Morgengaven dengang, fungerede som en slags forsikring, hvis der skulle være hændt noget med manden. Det var nemlig ikke muligt at kvinden kunne arve noget efter manden gik bort, selvom de var gift.

Morgengaven skulle derfor sikre at kvinden og børnene ikke stod uden tag over hovedet og give mulighed for at tage vare på dem selv, hvis manden ikke længere var til stede, til at forsøge dem.

I takt med at tiderne skiftede, så skiftede betydningen bag morgengaven sig også. Allerede i 1700-tallet begyndte morgengaven at minde mere om den slags man kender til i dag, som er smykker.

Hvis man ønsker at holde sig inden for de traditioner, kan man give sin kommende mand et smykke, hvis han altså kan lide at gå med smykker. Det er et meget kærligt gestus, der giver din man muligheden for at altid at have gaven tæt på sig, og fremvise det til andre.

Hvis man følger traditionen, skal gaven gives morgenen efter brylluppet, det er dog i dag meget normalt at give morgengaven på selve bryllupsdagen. Og årsagen til dette er nok at man giver smykker som gave, som så også kan anvendes på selve bryllupsdagen. Nu er det også begge i forholdet som giver hinanden en gave, så man skal ikke tro at man slipper for at give en gave som kvinde, derfor er det en god ide at finde den helt rigtige gave til din kommende mand.

Ideer til en morgengave som du kan bruge

Det kommer for det første selvfølgelig an på hvem din kommende mand er og hvad han kan lide som person. Så den gode ide kan variere i forhold til hvem du skal give gaven til, det skal selvfølgelig være noget som han finder kært og vil passe til ham. Derfor skal du overveje hvad der virkelig gør din kommende mand glad.

Traditionel morgengave

Hvis man skal give en gave efter traditionen, så vil det være smykker man skal give. Her er der flere muligheder for smykker såsom:

 • Halskæde
 • Ring
 • Ur
 • Armbånd
 • Øreringe, hvis han har huller til det.

Hvis man ønsker at give noget mere personligt, kan man få designet halskæder og indgraveret smykket efter eget ønske. Så du kan få det customized lige efter din mands smag, og at man selv har designet smykket, gør det meget unikt og personligt.

Den personlige morgengave

Det kan også være din mand ikke går med smykker og heller ikke ønsker det, så kan det være en god ide at tænke på andre ting som vil gøre ham glad og som er mere personlig.

Noget de fleste mænd vil blive glad for at få taget nogle billeder og sammensætte dit eget fotoalbum. Du kan for eksempel få lavet nogle boudoirbilleder til din kommende mand.

Et fotoalbum kan være en meget personlig gave der viser alle de gode minder i nu har haft sammen indtil videre, det kan vække nogen minder hos din mand omkring alle de specielle oplevelser i har haft sammen. Man kan til fordel skrive en tekst til billederne, i forhold til hvilket minder de vækker for dig.

Man kan også give et kuponhæfte, som man kan lave til at blive udløst når manden har lyst. Det kan for eksempel være:

 • En middag med din livret
 • En omgang skuldermassage
 • Jeg siger ikke noget under hele fodboldkampen

Man skal gøre sig nogen overvejelser til hvad der vil gøre ens kommende mand glad, det er måske ikke lige de her forslag der skal indgå i kuponerne.

En morgengave fyldt med oplevelser

Her kan man både vælge at give noget til manden som han selv kan nyde, eller noget hvor i sammen kan skabe skønne oplevelser og minder sammen. Det kan være noget i har snakket om længe at i gerne vil prøve sammen, kan det også være en god morgengave til jeres bryllup.

Er din kommende mand vild med hurtige fartøjer, vil han måske elske en eksklusiv tur i hans yndlingsluksusbil, eller et spisested som er lidt mere end det normale. En rejse til udlandet vil også være en god mulighed.

Andre ideer kan være:

 • Spaophold
 • Whiskysmagning/vinsmagning
 • Helikoptertur
 • Faldskærmsudspring
 • Luftballon

Morgengave til manden

Der er som tidligere nævnt, den traditionelle vej, hvor man kan give sin kommende mand et flot smykke, hvis han ikke bærer smykker, bør du overveje andre alternativer.

Manchetknapper er altid en god mulighed, dem kan han nemlig bære under par ceremonien og når han venter dig ved alteret.

Hvis du tør at gøre det lidt mere vovede, så vil din kommende mand nok være glad for et par boudoirbilleder. Bourdoirbilleder er faktisk en traditionel form for morgengave til et bryllup.

På disse billeder viser man en side af sig selv, som kun ens anden halvdel får lov til at se, det er med til at symbolisere at du kun er hans. For mange er det grænseoverskridende at få taget billeder af den slags, men det er vigtigt at nævne, at det er smagfulde billeder. Det handler om at finde en fotograf som du er tryg ved, og som med garanti vil kunne levere et smukt billede, du kan give til din mand.

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget