Kom ovenpå med julemaden med en lækker porretærte med bacon
Hmmm…porretærte med bacon.. What’s not to like?
Julemad kan godt være temmelig tungt, selvom det også smager godt. Måske du har brug for en lækker porretærte med bacon, der kan give lidt afveksling.
Du får en lækker opskrift på en porretærte med bacon i denne artikel. Den er både nem at lave, og smager helt himmelsk. Det er perfekt til dagene efter jul og før nytår, hvor det går vildt for sig igen med lækkerier.
Opskrift på Porretærte med Bacon
Det skal du bruge:
Til selve tærtedejen:
- 150 gram hvedemel
- 40 gram rugmel
- 1 tsk salt
- 100 gram blødt smør
- En lille smule vand
Til fyld:
- 4 porrer
- En pakke bacon i tern
- 6 æg
- 2,5 del hytteost
- 1/2 muskatnød
- Lidt salt og peber
- Friske tomatskriver
Sådan gør du:
Ælt alle ingredienserne (på nær vandet) sammen til din tærtedej. Du skal ikke arbejde alt for meget med dejen, den skal egentlig have lov til at samle sig selv. Tilsæt en lille smule vand, så dejen bliver ordentlig samlet. Få dejen over i en tærteform, og forbag den på 200 grader i godt 10 minutter.
Skær dine porrer ud. Steg dit bacon i en gryde, indtil der er frigivet lidt fedtstof. Tilsæt hernæst dine porrer og lad det så stå og stege færdigt. Imens kan du lave æggemassen. Pisk dine æg sammen med noget hytteost, muskatnød og salt og peber.
Saml din tærte ved at hælde din porre og bacon ned i tærteformen og tilsæt til slut æggemassen over. Slut af med de friske tomatskriver.
Bag din porretærte med bacon i ovnen på 200 grader i godt 35-45 minutter.
Server tærten i sin helhed, eller med en lækker og sprød salat ved siden af. Værsgo!