Kickstart weekenden med lækre og nemme fastelavnsboller

Kickstart weekenden med lækre og nemme fastelavnsboller

Vi nærmer os den tid på året, hvor der skal spises fastelavnsboller i lange baner. Du kan lave dine helt egne nemme fastelavnsboller til at hygge med i weekenden.

Fastelavnsboller er fyldt med lækker creme og remonce, der bare smelter på tungen. Og så er de bare endnu bedre sammen med en god kop kaffe. Der er mange måder at lave fastelavnsboller på, og derfor kan du have din helt egen måde at lave dem på.

Vi fokuserer på de klassiske og traditionelle fastelavnsboller i denne artikel, da det bare er en af vores absolut favoritter!

Få opskriften på lækre og nemme fastelavnsboller nedenfor

Nemme fastelavnsboller til weekenden

Det skal du bruge:

Dej:

  • 600 gram hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 200 gram koldt smør
  • 2,5 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 2 æg

Vaniljecreme:

  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 3 dl mælk
  • 1 vaniljestang

Glassur

  • Flormelis
  • Kakao
  • Lidt vand

Sådan gør du:

Bland hvedemel, kardamomme og sukker sammen. Tilsæt dit smør til blanding og ælt det godt sammen med fingrene til det er smuldret.

Lun mælken til den har en stuetemperatur og opløs din gær heri. Tilsæt de to æg og pisk det sammen. Kombiner dette med din mel – og smørblanding sammen med dit gær og smør, og rør det godt sammen. Ælt det sammen på bordet og tilsæt eventuelt mere mel, hvis det er nødvendigt. Lad det stå og hæve i 30 minutter

Imens dejen hæver, så kan du lave vaniljecremen. Kom alle dine ingredienser i en gryde, og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør i det til det begynder at koge op og bliver tyk. Fjern det fra varmen, og lad det køle af imens.

Når dejen har hævet, kan du dele det ud i 24 dele. Rul og tryk stykkerne flade og læg 2 tsk creme på hvert stykke. Nu skal du folde stykkerne sammen og læg dem på en bageplade med lukningen nedad.

Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 minutter. Pensel dem med noget æg, og bag dem på 200 grader i cirka 15 minutter.

Lad dem køle af, før du pynter dem med glasur. Du vælger selv, hvilken farve dit glassur skal være. Det kan sagtens være i en anden festelig farve end brunt!

Værsgo, her har du opskriften på lækre og nemme fastelavnsboller!

Se vores andre lækre opskrifter her

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget