Hvorfor du skal købe en airfryer

Hvorfor du skal købe en airfryer

Airfryeren er på mange måder en magisk køkkenmaskine, da den formår at tilberede sprøde pommes frites og grøntsager med markant mindre olie end frituregryden. Netop derfor kan en airfryer revolutionere din madlavning, da du kan få samme gode smag, men på en langt sundere måde.  

Men hvad er en airfryer helt præcis? Og er den værd at købe? Det får du svar på herunder, hvor vi ligeledes giver dig en masse brugbar inspiration til, hvad du kan lave i en airfryer, når du bliver lækkersulten, eller når du vil tilberede en stor menu for familie eller veninderne. Du kan med fordel tjekke denne airfryer test hvis du vil blive klogere på airfryers.

Hvad er en airfryer?

En airfryer kan sammenlignes med en frituregryde, men hvor du i stedet for store mængder af olie i stedet anvender en lille mængde olie. Hemmeligheden er varm luft, som airfryeren blæser rundt omkring dine madvarer med høj hastighed. Den hurtigt-cirkulerende varme luft sikrer en sprød overflade på eksempelvis dine pommes frites, mens det indre holdes blødt og saftigt.

Alt dette klarer airfryeren helt på egen hånd, så du skal blot putte grøntsager, kød eller andet i din airfryer og vente på at airfryeren tilbereder et lækkert måltid til dig og dine gæster.

Hvad kan man lave i en airfryer?

En airfryer kan lave meget andet end blot pommes frites. En airfryer er alsidig maskine, og derfor kan mange af modellerne bruges til tilberedning af de samme måltider, som du plejer at anvende din konventionelle ovn til. Det gælder for alt fra en stor steg til middagen, små snacks til forretten og sågar desserter, da du kan finde airfryer-opskrifter til stort set alt. Du kan også lave alle klassikerne som eksempelvis frikadeller, flæskesteg og stegt flæsk i airfryer.

Men en airfryer er på samme tid noget helt andet end en konventionel ovn, da maden i en airfryer næsten altid bliver sprødt på ydersiden, mens maden beholder sit bløde og saftige indre.

Du kan let finde en billig airfryer

Er du på jagt efter en god og billig airfryer? Så bør du forvente at skulle betale et sted mellem 700 og op til 3.000 kr. afhængigt af størrelse og funktioner. Det kan måske lyde som mange penge for en lille køkkenmaskine, men det er bestemt en god pris, når du tænker på, hvor mange muligheder du får med en airfryer, samt hvor lækker og sund mad du kan lave med maskinen.

Airfryeren stiger og stiger i popularitet, som også betyder, at der kommer flere og flere airfryers på markedet, hvor du har mulighed for at finde dig en god og billig airfryer i blandt. Afdæk gerne dine behov før køb – både i forhold til kapacitet, funktioner og medfølgende tilbehør.

Selv de dyre airfryers er billige sammenlignet med en konventionel ovn, hvor priserne starter fra omkring 3.000 kr. og kan bevæge sig helt op mod 10.000 kr. På samme tid er airfryer billigere i strøm, fordi:

  • Airfryeren ikke skal opvarmes før brug – og allerede her sparer du strøm.
  • Der skal ikke bruges en masse energi på opvarmningen af et stort ovnrum, når du blot skal tilberede en lille portion af mad.
  • En airfryer tilbereder din mad hurtigere end en konventionel ovn.

En airfryer er derfor et billigt alternativ til en konventionel ovn, hvor du også sparer penge på den almindelige drift. Derudover er den et perfekt alternativ, hvis du ønsker at få nogle sundere muligheder i køkkenet, hvor du ikke vil gå ned på smagen.

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget