Guide: Sådan kommer du i gang med at træne

Guide: Sådan kommer du i gang med at træne

Der er ikke nogen tvivl om, at det er sundt at træne. Træning styrker muskler og led, og det hjælper på din generelle sundhed på en lang række forskellige områder. Men selvom de fleste ved, at træning er sundt, så kender de fleste også til, hvor svært det kan være at finde motivation og komme i gang med at træne.

Det gælder især som nybegynder, hvor det også kan være svært at finde ud af, hvor du skal starte, samt hvordan du kommer godt i gang. Så hvad skal du egentlig gøre for at komme godt i gang med at træne? Det giver vi dig her et par gode råd til.

Meld dig ind i et fitnesscenter

En effektiv måde at komme godt i gang med træningen på er ved at tilmelde sig et fitnesscenter. I fitnesscentret forpligter du til dig at betale hver måned, og den økonomiske udgift vil for mange fungere som motivation for at komme afsted og få noget ud af pengene.

Fitnesscentret er desuden et perfekte sted at træne, da du er omgivet af andre, der træner, og da der ikke er nogle dårlige undskyldninger at komme med, når du først er mødt op i centret. Her finder du også alle tænkelige træningsmaskiner og en masse forskelligt træningsudstyr, så det bliver nemt at vælge den træningsform, der passer bedst til dig.

Mange fitnesscentre har desuden også en række hold, som du kan tilmelde dig, så det bliver endnu sjovere at træne, og så du får mere motivation for at komme afsted.

Hyr en personlig træner

En ulempe ved et fitnesscenter er, at der ikke er nogen, der holder dig op på at tage af sted og træne. Derfor kan en personlig træner være det rette valg for dig, der har svært ved at finde motivationen til at tage af sted i fitness på egen hånd.

En personlig træner sørger for at lægge en god plan for din træning, som passer til dig, og som du kan holdes op på, så du er sikker på at få trænet hver uge. Det er svært at springe træningen over, når du ved, at din personlige træner venter på dig, og det kan derfor være en god løsning for mange.

Med en personlig træner får du desuden et skema, som er skræddersyet til dig og din krop, og du bliver derfor sikker på, at du træner korrekt, og at du får så meget ud af din træning som muligt uden at overtræne.

Start med hjemmetræning

Hvis du har svært ved at finde tid til træning i en travl hverdag, eller hvis du bare ikke bryder dig om overbefolkede fitnesscentre, kan hjemmetræning være den rette løsning for dig. Med hjemmetræning kan du tage et træningsset, mens du har aftensmaden i ovnen, eller du kan træne, når børnene er lagt i seng.

Når du træner derhjemme, spiller du ikke tid på transport til og fra fitnesscentret, og du slipper for at vente i kø på forskellige maskiner. Når du er derhjemme, er det desuden nemmere at klemme små træningspas på 30 minutter ind hist og her, og det kan derfor være nemmere at finde tiden til at træne, når du kan klare det i din stue eller på dit værelse.

Det er nemt at komme i gang med at træne derhjemme, og du kan komme langt med eksempelvis en crosstrainer eller en motionscykel, mens også andet simpelt træningsudstyr såsom en træningsmåtte/yogamåtte hurtigt kan sætte dig i gang med en effektiv træning derhjemme. 

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget