Gode råd til et sundt og smukt hår

Gode råd til et sundt og smukt hår

Som kvinde er håret en rigtig stor del af din identitet, og derfor er du naturligvis interesseret i at få det til at se så sundt og smukt ud – uanset hvilket hårtype, frisure eller hårfarve du har. Det er der mange forskellige måder af gøre på, men måske er du faret lidt vild i de mange gode råd, du hører rundt omkring?

For hvordan er det nu lige med hårvask, og er der hold i alle de andre velmenende råd, du har hørt? Det kan du blive klogere på herunder, hvor vi har samlet 5 gode råd til, hvordan du får et smukt og sundt hår – lige meget om du har blondt hår, brunt hår, krøllet hår, skulderlangt hår, reflekser i håret eller et helt andet hår.

Red dit hår

Det er vigtigt, at du husker at rede dit hår ofte, og det er vigtigt, at du gør det på den rigtige måde. Det gør du bl.a. ved at rede håret, inden du går i bad, da håret vil være skrøbeligt, når du kommer ud af badet. Undgå derfor at rede håret, når det er vådt, og hvis du alligevel ikke kan vente, skal du bruge en bredtandet kam, som er mere skånsom for dit hår.

Pas på med hårvaskene

Det er ikke en god idé at vaske dit hår hver dag. Når du bruger shampoo, føntørrer og varmt vand slider det på dit hår, og hårvask er derfor noget, som påvirker både dit hårs sundhed og skønhed meget. Prøv derfor at holde hårvaskene til 2-3 gange ugentligt, hvis dit hår hurtigt bliver fedtet, eller prøv at skrue helt ned til én gang om ugen, hvis dit hår kan holde sig pænt i så lang tid.

Vask dit hår to gange

Når du går i bad for at vaske dit hår, skal du huske at vaske det to gange med shampoo. Første omgange handler om at fjerne snavs fra håret, mens anden omgang handler om at vaske håret helt rent. Husk også at bruge en balsam til sidst for at lukke skællaget i hårene.

Pas på med det varme vand

Varmt vand er en anden ting, som påvirker dit hår negativt. Dit hår holder sig sundt via de naturlige olier, som kommer fra din hovedbund, men hvis du bader i for varmt vand, vaskes disse olier væk. Prøv derfor at bade i lunkent vand, når den står på hårvask, og så må du også gerne slutte af med at åbne for den kolde hane, da det kolde vand vil lukke for hårstrået og resultere i et mere blankt hår.

Brug hårserum

Et hårserum har til formål at pleje og opbygge slidt og knækket hår. Derfor vil et hårserum også være et godt valg for enhver, der gerne vil have et smukkere og sundere hår.

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget