Få en bedre hukommelse med disse 7 tips

Få en bedre hukommelse med disse 7 tips

Oplever du at hukommelsen svækker? Det kan vi alle opleve fra tid til anden – uanset alder. Derfor kan det være en god idé at træne sin hukommelse, så man ikke glemmer vigtige aftaler. Men hvordan træner man sin hukommelse? Herunder har vi opridset syv gode tips til, hvordan du kan komme den dårlige hukommelse til livs. Læs med og bliv bedre til at huske i fremtiden. Du bør dog også være opmærksom på at dårlig hukommelse bl.a. kan være symptomer på stress og du bør da opsøge læge.

Træn din hukommelse

Du kan træne din hukommelse på mange måder. Én af måderne, hvorpå du kan blive bedre til at huske er at løse kryds-og-tværs eller sudoku, som vil udfordre din hjerne og hukommelse.

Lær en ny færdighed

Har du drømt om at lære at spille klaver? Lære et helt nyt sprog? Eller måske begynde til tennis? Uanset hvad, så har hjernen og hukommelsen godt af at lære nye færdigheder, som kan styrke den. Det kan både være gennem motoriske og musiske færdigheder.

Gentag informationer

Bliv bedre til at huske ved at gentage telefonnumre, adresser, navne eller noget helt fjerde. På den måde vil din hjerne blive bedre til at huske ting med tiden, da den allerede er i træning.

Skab organisering og overblik
Når der er orden i hjemmet, på skrivebordet eller i mailboksen, så vil du helt automatisk blive bedre til at huske. Det kan fx være, hvis du har en fast plads til din bilnøgle – eller har oprettet en masse undermapper på din computer.

Gør det visuelt

Visualiseringer kan forbedre din hukommelse. Det kan både være gennem tegninger, billeder eller diagrammer, som kan afhjælpe den dårlige hukommelse.

Husk den gode kost

Uden mad og drikke duer helten ikke, En sund og afbalanceret kost er altid anbefalingsværdigt, som kan være med til at styrke hukommelsen. Din hukommelse vil særligt elske grøntsager og frugt samt fisk, æg og mandler. Men vigtigst af alt: spis balanceret.

Glem ej søvnen
Man siger at den gennemsnitlige dansker bør have mellem 7-8 timer søvn hver nat. Hvis vi ikke får rigeligt med søvn, så kan det påvirke hjernens evne til at huske nye ting. Husk derfor at få din søvn og gør så du husker bedre og glemmer mindre.

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget