
Hvem elsker ikke en svampet og lækker banankage på en højhellig lørdag eftermiddag? Det kan vi, og derfor vil vi dele den her opskrift med dig.
Banankage er super nem at lave, og ofte har man allerede alle ingredienserne liggende i sit køkken! Så overrask din familie, veninder eller kæreste med en god banankage, når der skal hygges ekstra meget.
I denne opskrift er der en særlig ingrediens, der egner sig godt til hyggen i weekenden. Så læs med nedenfor og hent inspiration på en lækker kage til weekenden.
Opskrift på Banankage

Det skal du bruge:
Dej:
- 120 gram hvedemel
- 30 gram usødet kakao
- 150 gram blødt smør
- 150 gram sukker
- 2 meget modne bananer
- 2 æg
- 2 tsk bagepulver
- 100 gram mørk chokolade
Glasur
- 5 dele flormelis
- 1 del usødet kakao
- Halv mælk og halv Bailey
Sådan gør du:
Rør sukker og smørret sammen i en skål eller en rørmaskine, hvis du har sådan en. Miks det god sammen. Kom dine overmodne bananer i (mos dem godt inden) og dine to æg. I en skål skal du blande mel, kakao og bagepulver, som du langsomt tilsætter massen, imens du rører.
Kom til slut dine chokoladestykker/knapper i dejen. Kom dejen over i din form, som du kan pålægge med bagepapir eller smør.
Bag din kage i ovnen i godt 50 minutter på 160 grader varmluft eller 180 almindelig ovn. Lad din kage afkøle godt, før du tilsætter glasuret.
Til din glasur skal du blande mælk og Bailey sammen. Bland 5 dele flormelis og 5 dele kakao sammen med din mælk og Bailey. Miks det godt sammen, så det bliver helt blankt. Kom det på din afkølede banankage.
Værsgo, så har du en lækker kage til weekenden!
Se andre opskrifter her