Alt du skal vide om hårvask

Alt du skal vide om hårvask

Håret er for mange kvinder en vigtig del af deres identitet og kvindelighed. Derfor er det naturligvis vigtigt, at der fokuseres på den gode pleje at håret, så det ikke syner tørt, spaltet og knækket. Det første trin til den gode pleje er naturligvis den gode hårvask.

En skøn hårvask giver den fantastiske følelse af friskt og glansfuldt hår, som kan give et ekstra pift til selvtilliden. Uanset om du har langt, kort, glat eller krøllet hår så kan du bruge de nedenstående råd og guidelines, hvor du er sikret glansfuldt hår.

Hvor ofte skal du vaske hår?

Hår er lige så forskelligt som mennesker, og der findes derfor ikke et endegyldigt svar på, hvor ofte du skal vaske dit hår. En god tommelfingerregel siger dog, at du bør vaske håret med shampoo 2-3 gange om ugen og hvor det anbefales, at du gør det lidt oftere med en fugtighedsgivende shampoo, hvis du lider af tør hovedbund.  

Hvis du i dag vasker dit hår hver dag, så er det nødvendigt at tage en såkaldt ”kold tyrker”, hvor du vænner dit hår til ikke at blive vasket så ofte. Vidste du, at hver gang du vasker hår, så fjerner du den talg, der sidder i hovedbunden og beskytter? Netop derfor er det vigtigt, at du ikke vasker dit hår al for ofte.

Er der bivirkninger ved at vaske hår for ofte?

Grunden til, at det ikke anbefales at vaske håret med shampoo hver dag, er, som allerede nævnt, at der kan være bivirkninger forbundet med at vaske håret for ofte. Det kan skade dit hår, hvis du bruger shampoo hver dag, da shampoo fjerner det naturlige fedt og talg, der produceres af hovedbunden.

Det naturlige fedt har til formål at beskytte dit hår og din hovedbund, og hvis du vasker det ud hver dag, risikerer du at få hår, der ser slidt og tørt ud. Hvis du vasker dit hår med shampoo hver dag, kan din hovedbund også risikere at reagere ved at producere endnu mere fedt, hvilket kan lede til fedtet hår på trods af hyppige hårvask.

Sådan bruger du shampoo korrekt:

Det er vigtigt at vaske dit hår korrekt, når du bruger shampoo. Men før du kommer så langt, så bør du sørge for, at du rent faktisk bruger den rigtige shampoo. Der findes mange forskellige typer af shampoo, som alle henvender sig til forskellige hårtyper. Vælg derfor en shampoo, der passer til din hårtype, inden du træder ind i badet.

Når du bruger din shampoo, er det vigtigt at gnide den godt ind i hele håret og hovedbunden. Du skal også huske at vaske håret med shampoo to gange, når du er i bad. Den første gang vasker du håret for snavs og anden gang vasker du resterne af snavset ud.

Sådan bruger du balsam korrekt:

Det er en rigtig god idé at supplere hårvasken med en god balsam. Husk dog at anvende din balsam korrekt, så du får så meget ud af den som muligt. Det gør du på følgende måde:

  1. Start med at vaske dit hår med shampoo og skyl al shampooen ud
  2. Fordel den anbefalede mængde balsam i håret og forsøg at holde det mest i enderne i stedet for i hovedbunden
  3. Red dit hår med en kam eller dine fingre
  4. Vask balsammen ud af dit hår

Hvis du bruger hårkur, så skal balsammen fortsat bruges til sidst. Her vil rækkefølgen så lyde på følgende måde: shampoo, hårkur, balsam. Supplér eventuelt yderligere op med hårvitaminer, som ligeledes kan bidrage til sundt hår.

OBS: Den anbefalede mængde af balsam svinger fra produkt til produkt. Men en god tommelfingerregel lyder på, at du bør bruge en klat balsam, der svarer til en 5-krones størrelse.

Relaterede indlæg

Makeupfjerner test – Fjern let makeup med disse makeupfjernere

Makeupfjerner test – Fjern let makeup med disse makeupfjernere

Lipgloss test – En oversigt over de mest populære lipgloss

Lipgloss test – En oversigt over de mest populære lipgloss

Fuldend dit look med den bedste mørkerøde læbestift

Fuldend dit look med den bedste mørkerøde læbestift

Opgrader din øjenmakeup med den bedste øjenprimer

Opgrader din øjenmakeup med den bedste øjenprimer

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget