Aktier for begyndere: Sådan kommer du igang!

Aktier for begyndere: Sådan kommer du igang!

Læs vores aktier for begyndere guide her.

Flere og flere får øjnene op for, hvor smart det er at investere sine penge. Dette gælder specielt efter, at bankerne har meldt ud, at de indfører negative renter, hvis man har mere end et bestemt beløb stående på sin konto. Men hvordan kommer man i gang med at investere i aktier, og hvorfor bør man gøre det?

Du kan få et overblik over, hvordan aktier fungerer i vores lille aktier for begyndere guide i denne artikel. Så læs med her og kom allerede i gang i dag med at investere i nogle aktier!

Sådan gør du: aktier for begyndere

Der er mange måder at starte med aktier

Det kan være let, men det kan også være utrolig svært, hvis man gerne vil i gang med aktier. Der findes nemlig et utal af måder, hvorpå man kan begynde. Den letteste måde er dog, at man gør brug af en service som June, hvor banken har investeringsrådgivere, som står for at investere ens penge.

Ved at gøre brug af en service som denne, så betaler man blot en lille procentdel af ens overskud hvert år, som går til, at de håndterer pengene for en. Procentdelen er ca. tilsvarende det som det vil koste, hvis man har pengene stående på en konto til negative renter.

Det smarte ved denne løsning er, at når man opretter sig, så skal man blot svare på nogle spørgsmål, som hjælper dem med at definere, hvordan det er bedst for en at investere sine penge. Der er nemlig typisk 3-4 muligheder, hvor de starter ved meget risikable og går ned til mindst risikable. De meget risikable er dem, som typisk giver det højeste afkast, hvis det går godt, men også dem, hvor man taber mest, hvis det går skidt.

Når man er kommet igennem deres spørgsmål, så kan man selv vælge, om man vil følge den anbefaling de giver en, eller om man ønsker at vælge en af de andre fonde, som de har til rådighed.

Start med enkelt aktier

Hvis du ønsker at sætte dig meget ind i aktiemarkedet, så er det muligt, at du gerne vil investere i enkeltaktier. Her kræver det blot, at man har tid og overskud til at sætte sig ind i virksomheder, deres økonomi, og deres fremtidsdrømme. Dette skyldes nemlig, at hvis man køber enkeltaktier, så køber man dem kun i den ene virksomhed, og de bliver kun påvirket deraf. Hvorimod hvis man køber aktier i en fond, så er det en samling af aktier eller værdipapirer, hvor de alle kan gå op og ned, hvilket gør det mere stabilt.

Enkeltaktier kan hurtigt koste mange penge, hvis man ikke har styr på hvad man laver, derfor skal man sætte sig en strategi fra start, som man følger til punkt og prikke. Det kan eksempelvis være, hvor stort et afkast der skal være på en aktie, før man sælger den, eller hvor stort et tab man højest vil acceptere, før aktien sælges. Derudover skal man overveje hvor mange år, man forventer at holde på den aktie, som man har købt. Hvis man er ny, så anbefales det, at man har en lang strategi, da aktiemarkedet i gennemsnit stiger hvert år, og man derfor har størst chance for positivt afkast, hvis man giver det tid.

En månedsopsparing kan være en god idé

Det kan være en god idé at oprette en månedsopsparing, hvis man gerne vil gøre noget seriøst ud af aktier. Dette skyldes, at man med en månedsopsparing kan sætte nogle kriterier op, hvor der automatisk bliver købt aktier for et beløb hver måned.

Grunden til, at det anbefales at sætte en månedsopsparing op, er at man med en månedsopsparing ikke skal gå og huske at få investeret. Det anbefales nemlig, at man løbende investerer, hvis man har pengene til det, og specielt hvis man har et lille beløb hver måned. Det svarer til, at man har en opsparingskonto, men blot hvor man sætter pengene ind på en konto, hvor de potentielt set kan blive til flere penge, end hvis man bare havde gemt dem på en bankkonto.

Der er mange muligheder for månedsopsparinger, men den mest populære i Danmark, er ved at gøre brug af NordNet. Hvis man ikke ønsker dette, så kan man også sætte automatiske overførelser op til en service som June. Uanset hvilken man vælger, så er det dog vigtigt, at man ikke overfører mere end man har råd til, da det kan tage op til en uge at få pengene ud igen.

Vi håber, at ovenstående har givet et lille indblik i aktier for begyndere, og at du nu kan føle dig tryg til at undersøge det område du synes lyder mest spændende. Det er dog også vigtigt, at du sætter dig ind i aktiebeskatningen, til når du engang har lavet overskud, og vil blive beskattet herefter. Held og lykke!

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget