Årsager til at din menstruation er udeblevet

Årsager til at din menstruation er udeblevet

Udebleven menstruation kan skyldes af mange ting. De fleste kvinder er vant til, at ens menstruation falder på klokkeslættet, mens andre venter på, at den melder sin ankomst. Hvis du ikke får din menstruation overhovedet, så skal du gå til din læge.

Læs med i denne artikel, og hør mere om de forskellige årsager til, at du ikke får din menstruation på klokkeslættet.

Mulig graviditet?

Graviditet er den hyppigste årsag til, at du ikke får din menstruation. Hvis du har haft sex i perioden op til din menstruation, dvs. når du har haft ægløsning, så har du stor mulighed for at blive gravid. Det er nemlig i denne periode, hvor du er allermest frugtbar.

Hvis du har haft sex i forbindelse med din sidste menstruation, så kan du faktisk også godt blive gravid. Så hvis du har en mistanke om, at dette kan være synderen, så skal du tage en graviditetstest med det samme.

Hvis du har tabt dig

Der er flere kvinder, der opleve, at ens menstruation kan udeblive, hvis man har tabt sig. Hormonerne i ens krop har stor betydning for regelmæssig menstruation, men det har din vægt faktisk også.

Ændringer i ens vægt kan have betydning for ens ægløsning. Det er specielt de hormonelle processer, der sker i kroppen i forbindelse med ægløsning, der kan forårsage, at din menstruation udebliver eller er forsinket. Det kan tage lidt tid for kroppen at omstille sig de nye ændringer i din krop, før du får en regelmæssig menstruation igen. Hvis du er i tvivl, så er det bedst du ringer til din læge og forklarer din situation.

Er du meget stresset?

Hvis du har en meget booket kalender eller en hektisk hverdag med arbejde eller studie, så kan det have betydning for din menstruation. Det stress, som du pålægger din krop, kan have en negativ effekt på dig selv, men også på din menstruation.

Hvis du ikke får nok søvn, så påvirker det din krops cyklus, og det gør at menstruationen ikke kommer som regelmæssig. Alt dette er uregelmæssigheder i dit menstruationsmønster, og ligesom ved vægttab, så kan stress påvirke det mønster. Hvis du oplever stress generelt og du ser en tendens til, at din menstruation udebliver, så skal du kontakte din læge.

Relaterede indlæg

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Øjenbrynsskygge test – fuldend din makeup med en god øjenbrynsskygge

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Shampoo tørt hår test – Kom dit tørre hår til livs

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Krøllejern bedst i test – Få flotte krøller hver gang

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

Få sunde negle med den bedste neglebåndscreme

No Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste Artikler

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget