3 airfryer opskrifter du skal kende
Elsker du også de sprøde og velsmagende retter, som kommer ud af en frituregryde? Men ønsker du samtidig at skære lidt ned på olien og derved kalorierne? Så er en airfryer en sikker investering, hvor du kan tilberede lækre retter til den næste damemiddag.
Når du anvender en airfryer, så kan du tilberede lækker og sprød mad på en langt sundere måde end i en frituregryde. Pommes frites bliver nævnt, når der tales om airfryers. Men faktisk kan du tilberede meget mere end det. Læs med herunder, hvor vi giver dig vores bedste inspiration og hvor vi har samlet tre af de mest populære airfryer opskrifter.
Hel kylling i airfryer
Én af de mest elskede opskrifter til airfryer er denne opskrift på saftig og sprød kylling. Med en airfryer får du en fantastisk mulighed for at tilberede en hel kylling, som vil matche enhver grillkylling, du kan finde ude i byen. Du er således næsten garanteret at blæse veninderne omkuld af begejstring, hvis du serverer denne lækre kylling.
Til denne opskrift skal du bruge:
- En hel kylling
- Salt
- 1 æble
- 1 citron
- 1 lille løg
- 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde:
- Salt din kylling indvendigt
- Skær æble, løg og citron i mindre stykker og fyld kyllingen op
- Smør kyllingen ind i olie og gnid salt ind i skindet
- Placer kyllingen med brystsiden ned i din airfryer
- Tænd airfryeren på 180 grader og lad din kylling få 25 minutter
- Tag kyllingen op og vend den efter de 25 minutter. Giv kyllingen 25 minutter ved samme varme på den anden side
- Det godt være, at kyllingen skal have lidt mere, hvis der er tale om en stor kylling
- Nu har du en saftig kylling med sprødt skind, som er klar til servering, efter den er kølet lidt af.
Pommes i airfryer
Vi kommer naturligvis ikke udenom føromtalte klassiker, når der tales om airfryers. Med airfryeren får du mulighed for at lave en sund udgave af de klassiske pommes frites, hvor du næsten er garanteret sprøde pommes frites gang efter gang.
Vores airfryer opskrifter med kartofler kan ligeledes bruges til andre typer af kartofler som eksempelvis kartoffelbåde, hvis du gerne vil prøve en anden form end de klassiske aflange kartoffelstrimler. Vidste du, at du også kan tilberede bagekartofler i airfryeren? Og ovenikøbet på markant kortere tid end i den almindelige ovn.
Pommes i airfryer er nemt og hurtigt, og du kan gøre det meget simpelt, eller du kan vælge at spice det hele lidt op med nogle gode krydderier for at opnå et virkelig lækkert resultat.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Kartofler i den ønskede mængde
- Olivenolie
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. paprika
- Salt
- Peber
Hvis du gerne have lidt dyppelse til, kan du lave en lækker dip med creme fraiche. Til den skal du bruge:
- Creme fraiche 18 %
- Sriracha
Fremgangsmåde:
- Sørg for at skylle dine kartofler grundigt
- Skær kartofler ud i den ønskede form (du behøver ikke at skrælle dem)
- Vend kartoflerne i olien og krydderierne
- Giv dine kartofler 15 minutter i din airfryer på 200 grader
- Ryst bakken eller vend kartoflerne med en ske og giv dem yderligere 15 minutter ved 200 grader
- Rør din dip samme og nyd de lækre pomfritter enten som snack eller tilbehør!
Flæskesteg i airfryer
En anden af de meget populære airfryer opskrifter er naturligvis flæskestegen. Alle, der har prøvet at lave en flæskesteg i en normal ovn, ved, hvor svært det er at få sværene helt perfekte og sprøde. Men når du tilbereder flæskestegen i din airfryer, så er du sikret sprøde hver eneste gang og hvor du samtidig er garanteret mørt og saftigt kød.
Til denne opskrift skal du bruge:
- En flæskesteg
- Salt
Fremgangsmåde:
- Sørg for at alle sværene er skåret helt igennem. De skal være skåret hele vejen og helt ned til kødet – men ikke ind i kødet
- Gnid salt ind mellem sværene og sørg for at komme godt rundt
- Gnid salt ind i kødet
- Lad flæskestegen hvile med salt i 15 minutter
- Put flæskestegen i din airfryer og hæld lidt vand ved
- Sørg for at justere flæskestegen, så den står lige i bakken. Juster eventuel med en kartoffelskive i den ene ende, hvis flæskesteg ikke er plan
- Giv din flæskesteg 60 minutter ved 180 grader
- Skru op til 200 grader efter 60 minutter og vent, indtil sværene er sprøde (omkring 10-15 minutter)
- Tjek gerne kødets temperatur undervejs med et stegetermometer. Temperaturen i kernen af stegen må ikke komme over 65 grader, da kødet ellers vil blive tørt